A nyár elején járunk, és egyre több virág színesíti kertjeinket. A gyümölcsök is érnek, színes kavalkádjuk szemnek szájnak ingere. Mi lenne, ha kombinálnánk a két színes szépséget, és miután jót falatoztunk az üdítő gyümölcshúsból, a héjat stílusos vázaként használnánk?
Különösen nyári étkezésekhez tudom elképzelni ezeket a vibráló, egyedi díszeket az asztal közepén, mint egyedi, extra költséget nem igénylő ötletes díszítést.
Az ananász rücskös héja például remek erre a célra, de kisebb csokrocskák tehetők citrusba is.
A virágokat ne közvetlenül a gyümölcsbe állítsuk, még akkor sem, ha megtartja vizet, keressünk egy méretéhez illő üveget, és az ebbe töltött vízbe állítsuk friss bokrétánkat. Természetesen használhatunk oázist is, amibe egyenként beletűzzük a szálakat.
Milyen jó váza lett a dinnyehéjból is! Csak legyen türelmünk egy kisebb lyukon át kivarázsolni belőle a lédús gyümölcshúst.
A gyümölcsvázába állított virágcsokrok igazi különlegességek, és nem csak a szemnek, az illatuk (gyümölcs-virág mix) is egyedi.
Ti milyen gyümölcsöt tudtok még elképzelni?
A képek forrása: Southern Lady Magazin
Szólj hozzá!