Tavasszal mindenki szíve megdobban egy-egy csokor színes tulipánt látva. Nem csoda, ki vagyunk éhezve a zöldre, a színekre, vágyjuk a természet közelségét.
Így van ez az étkezésekkel is, tavasszal a legjobb beleharapni a zsenge, pinkbe hajló retekbe, a roppanós, csípős újhagymába. És miért ne kerülhetne a tányérunkra tulipán is? 😉
Hozzávalók a videó szerint:
Elkészítés:
- A töltelék hozzávalóit keverjük habosra, kóstolgatva ízesítsük sóval és borssal
- Töltsük egy műanyag zacskóba
- Késsel vágjuk be a paprikák végét kereszt alakban kb. a hossza 3/4 részéig
- Távolítsuk el a paprika magokat
- A töltelékes zacskó sarkán ollóval lyukat vágva injektáljuk a sós krémet a zöldségekbe
- Tálaláshoz a csokor hagyma zöld végeit csípjük le, fogjuk csokorba, derekán a saját szárából kössünk masnit
- Végül minden zöld szár végére illesszünk egy-egy ehető “tulipánfejet”
Őrült jól mutat, különösen a narancs, a sárga és a piros színek kombinálásával, aki hirtelen odapillant az asztalra könnyen azt hiheti, valóban egy csokorról van szó.
Ha nem szereted a paprikát, a kikevert krémet próbáld paradicsomba tölteni. A hosszúkás alakú fajtákban jobban mutat, ha koktélparit használsz, egy falatra is bekapható lesz a látványos csemege.
Ha van tuti sós krém recepted, használd azt tölteléknek.
Nekem van egy jól bevált tojáskrémes, a gyerekek is imádják:
Hozzávalók
- 4-5 kemény főtt tojás
vöröshangya1 közepes fej vöröshagyma lereszelve- 3-4 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál mustár
- só
- bors
Nos, mivel az elkészítés közben kóstolgatjuk, ezért az arányokat csak nagyságrendileg tudom, de a lényeg, hogy a villával rusztikusra tört tojásokhoz keverjük a hozzávalókat, majd egy minimum fél órás hűtőben történő pihentetést követően pirítóssal esszük.
Vagy csak ettük? Hiszen most tavasszal azt hiszem hamis tulipán szirmok közé töltjük.
Ha szereted az extrém tálalási ötleteket, ne hagyd ki ezt sem.
Ki készít ezek ismeretében ehető virágot húsvétra? Milyen krémmel? Ha van tuti recepted, örömmel kipróbálnám!
Forrás a képekre kattintva érhető el.
Szólj hozzá!