Pár nap és itt a húsvét. Biztosan kitaláltad már az ünnepi menüt, mikor milyen csemegéket fogsz készíteni, de talán jól jöhet még néhány látványos ötlet. Nem recept, hanem tálalási mód, melyhez mindenki kipróbálhatja a jól bevált ízeket, de ezúttal más, figyelemfelkeltő, ötletes, emlékezetes formában.
Válassz egy közepes vagy nagyobb, belül üreges csokitojást és törd picit le a tetejét. (Meleg vízben megmelegített késsel könnyebb dolgod lesz, szabályosabb lesz a vágás, bár nekem tetszik a rusztikusan természetesre tört tojás.) Töltsd meg fehér, édes tejszínes/krémsajtos krémmel, a közepébe pedig egy kiskanál vanília puding, vagy vajjal kikevert baracklekvár mehet. (Receptet nem írok, mindenkinek biztosan van saját jól bevált.) Hűtsd be, de a tálalás előtt 10 perccel már jobb ha szobahőmérsékleten tartod.
Extra tipp: Ne készítsd a desszertet tojás karton dobozában higiéniai okokból. Használd helyette az alaposan megtisztított műanyag tojástartót, amiben a hűtőben is tartod a már megmosott tojásokat.
Az alábbi virágkosárkák linzer tésztából készülhetnek, de a szaggatás után a lapos kis virágokat muffin tepsi mélyedésébe süssük, így öblösek lesznek, sütést követően pudinggal, krémmel, lekvárral remekül tölthetőek.
Kitalálod hogy készül ez az ötletes répás sütemény? Megfejtéshez kattints ide!
Ez az utolsó dekoratív sós csemege tulipáncsokrot mintáz. A keresztbe bevágott paradicsomok túrós, sajtos töltelékkel tölthetőek. A “virág” szára újhagyma vagy snidling.
Ha bármelyik dekoratív süteményre van tuti, jól bevált recepted és szívesen megosztanád azt másokkal is, küldd el nekünk hozzászólás formájában!
A képekre kattintva eljuthatsz a képek forrásához, ahol a kreatív ötletgazda konkrét receptekkel is ellát, igaz csak angolul.
Hú de jó, hogy írtad, hogy nem a tojástartóban kéne elkészíteni a csokitojást! Mármint tök jó, hogy nem csak nekem szúrta a szememet ez a megoldás. 🙂
Egyébként szuper ötletek, köszi szépen. 🙂
Szívesen Nárcisz. Én nagyon odafigyelek az ilyen dolgokra + extra finnyás is vagyok különösen ha tojásról és nyers húsról van szó. Brrrr. 😉
Jól teszed! 🙂 Amint látod én is… anyukámtól is ezt tanultam, meg aztán a vendéglátásban is. 🙂