Karácsony és Advent időszakának egyik legmeghatározóbb illata a fahéjé. Fűszeres, meleg illat, italba téve, süteménybe sütve szinte mindenki kedveli. Most azonban inkább a látványt helyezzük előtérbe, bár díszként, a meleg szobában, illata ha nem is tolakodóan erős, azért nem elhanyagolható.
Mécses, gyertya köré erősítve kissé átmelegedhetnek a kis barna fahéj rudak, így illatuk kellemesen felerősödhet.
Stílusos kiegészítője egy habos téli kakaónak a fahéjalátét, mely tutajszerűen összefűzött fahéjrudakból áll.
Fűszeres forralt borok keverőpálcájaként is remekül megállja a helyét.
E gyönyörűen megterített asztalon mindössze csokorba kötve van elhelyezve pár extrahosszú fahéj rúd, csodás hangulati elemként. (Tavaly én is beszereztem ilyen hosszú darabokat a Kika-ban. Jelentem kardozni is jól lehet velük, mint Livianna kiderítette a napokban. )
Ezzel a kis fahéjból és tésztából készített betlehemmel kedves barátaink leptek meg néhány éve. Ők maguk készítették különböző tésztákból, fadarabokból, fahéjól, mohából ezt az egyedi karácsonyi díszt. Kisjézus bölcsője egy fél dió, a babát masnitészta tartja melegen. Tészta szülei József és Mária óvóan hajolnak fölé, mialatt az arany tésztaangyal megtisztelő látogatását fogadják. Egyik legkedvesebb Adventi díszünk azóta is!
Ötletes ez a csinos kis fahéj házikó is!
Kedveled a fahéj illatát? Díszítesz vele így Karácsony közeledtével?
Képek forrásához kattints a képekre!
Szólj hozzá!