Szépen, lassan, észrevétlen a hűvös őszi szél lecibálja a fákról az utolsó faleveleket is, és a napsütéses, 1000 színben pompázó október szürke, nedves novemberbe fordul. A nyomasztó hónapot kényeztető finomságokkal és a szemnek is kedves dekorációkkal tehetjük élvezetessé, mint pl. ezzel a szemnek és a bendőnek is kedves édességgel. Figyelem! Hiába az alma, ez nem egészséges és még inkább nem diétás csemege.
A karamellbe mártott alma őrült jól néz ki, de tuti, hogy a kölykök csak az édes külsejét rágcsálnák le, és “tele vagyok” felkiáltással eldobnák az értékes és egészséges almahúst. Ezért remek ötlet Lucytól, a barnulás elkerülése érdekében az előzetesen citromlével megöntözött almacikkek karamellbe mártása, majd a még kissé ragacsos szeletek meghempergetése a választott finomságokba.
- A megmosott (esetleg meghámozott) almát vágd egyenlő cikkekre
- Mártsd citromlébe őket, hogy ne barnuljanak meg
- Szúrd fel őket egy pálcikára/szívószálra/megmosott ágacskára/spatulára
- Mártsd forró olvasztott karamellbe (ez lehet sk. főzött vagy bolti, kis tejjel megolvasztott tejkaramell is) Vigyázat a forró cukor könnyen éget!
- A “fogójánál” fogva szúrd fel kicsit hűlni egy hungarocell lapra
- Ha már majdnem kihűltek, de még kicsit ragadnak, add át a gyerekhadnak hempergetésre
Hempergetni kínálj bármi finomomat, ami még eszedbe jut. Pl. apróra tört mogyorót (akár sósat is), cukordarát, kókuszreszeléket, kekszmorzsát, fahéjas cukrot, csokidarabkákat.
Nem szereted az almát? Kiráz a hideg a karamelltől?
Készíts csokis körtét! 😉
Nem szereted az édességet? Hamisítsd az édes látványt. Az alábbi kép mű almái festékkel kevert ragasztóba vannak mártva és madáreleségbe meghempergetve. Gondoltad volna? Részletes elkészítési útmutatót itt találsz.
Remélem valamelyik verzióhoz sikerült kedvet csinálnom!
Képek forrásához kattints a képre.
Szólj hozzá!