Sok tojás fogy Húsvét táján, így van ez nálunk, és gondolom nálatok is. Gondoltál már arra, hogy egy kicsit fel lehetne turbózni a készülő tojásokat? Íme egy roppant egyszerű recept egy kis ételfestékkel feldobva Húsvét ünnepére.
Főzz keményre tojásokat, öblítsd le hideg vízzel őket. Ha kihűltek, pucold meg és vágd félbe őket, majd szedd ki a sárgájukat.
A fél főtt tojásfehérjéket be fogjuk festeni. Ehhez önts pár csepp ételszínezéket egy pohár vízbe, csepegtess hozzá kevés ecetet és mehetnek is bele a fél tojások. 2-3 színből és ezek kombinációiból már elég sok pohárnyi különböző árnyalatú vizet keverhetsz.
Ha a színezett víz pasztell árnyalatra színezte a tojásfeleket, ki lehet venni őket és papírtörlőn megszárítani.
Amíg száradnak, a tojássárgákat keverjük el majonézzel, kevés sóval, borssal, ki mivel szereti. (mehet bele zöldfűszer, mustár, pirított szalonna) Szerintem erre mindenkinek megvan a saját házi receptje. Az egyenletesre kevert krémes masszát kanalazzuk a színes kis tojáscsónakokba, vagy töltsük csillagcsöves habzsákba, és nyomjuk a kis mélyedésekbe. Pirospaprikával koronázhatjuk.
Az ételszínezék ugyan nem egészséges, jobb is általában elkerülni, de időnként és ilyen kis mennyiségben nem árthat.
Ugye milyen egyszerű és látványos? Kipróbálod?
Képek forrása: Foodjimoto
nem csak mesterséges ételfestékek vannak, érdemes utánanézni a természetes festékeknek
a sárga és a vörös pl többek között karotinból van és enyhe répa ízű, vagy ott a céklalé :), de van természetes fekete is, ami szénpor (igaz ez por, nem folyadék)
Érdekes amit írsz, mert éppen most nézegettem a természetes tojásfestékeket. Azokkal azonban nem lehet ilyen szép élénk színeket elérni, viszont garantáltan nem károsítják az egészséget.
A céklalé azonban felcsigázott köszi azt kipróbálom. 🙂