Fa csillag DIY – 10 különböző nehézségű változat

Imádom a csillag formát, dekorációban is és aprósütiben,  is ez a kedvencem. Igaz, hogy ez a forma karácsonyhoz illik a legjobban, én mégis most a jobb idő beköszöntével készítem készíttetem el. Ki akarna mínusz fokokban a szabadban barkácsolni? Tízféle változatot mutatok – az elkészítési mód egyre nehezedik – mindenki válassza ki a számára kedves, könnyen elkészíthetőt.

Fa csillag DIY (6)

fa csillag készítés

A legegyszerűbb verzió amikor hasonló vastagságú uszadékfa ágakat egyforma hosszúságúra vágunk és a képen látható módon csillag alakban kötünk össze. Egyszerűségében van a szépsége, melyet fényfüzérrel tovább turbózhatunk.

Fa csillag DIY (3)

Vékony léccel (szegélyléccel, parketta szegéllyel) is eljátszhatjuk fentieket, de mivel ez vastagabb és lapos, ragaszuk vagy szögeljük egymáshoz a léceket. Ha kis facsipeszt is erősítünk rá, ezen tarthatjuk üdvözlőlapjainkat.

Fa csillag DIY (2)

A léces verzió továbbfejlesztett változata ha a léccsillag felületére keresztbe pár centisre aprított uszadékfa ágdarabokat erősítünk.

Fa csillag DIY (8)

A következő csillag változatnál legyen az kicsi vagy nagyobb, formára vágott OSB vagy furnér lapra ragasszuk vagy szegeljük a léceket és úgy vágjuk csillag alakra őket. Nekem nagyon tetszik a rusztikus verzió a kis szögekkel.

Részletes elkészítési útmutatója az alábbi csillagnak angol nyelven, de sok képpel itt található.

Fa csillag DIY (4)

Fa csillag DIY (1)

Ha a csillag alakzatba kis lyukakat fúrunk, melyen égősor kis égőit bújtatjuk át, világító csillag táblát is készíthetünk.

fa csillag készítés

Készítsünk egy fa táblát kerettel a fenti módon (furnér alap rá ragasztott lécek keretezve). A csillag alakot halványan felrajzolva jelöljük ki a csillag csúcsait, szögekkel jelöljük meg, majd a képen látható módon feszítsünk ki a tábla színétől erősen elütő zsinórt a szögek közé. A zsinór így tekeregve gyönyörű csillag alakot képez.

fa csillag készítés

Ennél a verziónál az elkészített táblát nem szögekkel díszítjük, hanem fűrésszel a közepéből óvatosan csillag alakot vágunk ki.

Fa csillag DIY (7)

csillag fali dekoráció

A legbonyolultabb változat ahol a milliméter pontossággal leszabott élére állított lécekből állítjuk össze a csillagokat. Nem kis tudást és gyakorlatot igényel az elkészítése. Két oldalt is találtam ahol szintén angolul, de képekkel illusztrálva nézheted meg az elkészítés menetét.

That’s my letter

Rogue  Engineer

Fa csillag DIY

A csillagok az elkészítést követően festhetőek, pácolhatóak, antikolhatóak, de natúr szépségükben is gyönyörűek.

Remélem te is kedvet kaptál egyik másik DIY fa csillag elkészítéséhez és meg is valósítod azt. Ha így történne, kíváncsian várom a képeket a megvalósult művekről.

fa csillag DIY

A képek forrásához katt a képekre.
Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is a Dekorella Instagram közösségéhez vagy Facebook csoportjához ahol friss hírekkel, extra tartalmakkal, kulisszatitkokkal várunk. Tematikus csoportokba rendezett inspirációs képekért pedig a Dekorella Pinterest oldalát keresd fel.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


5 + nyolc =