Natúr kagyló és csigahéj ezüst köntösben DIY

Nyár közepe van és az időjárás nem hazudtolja meg az évszakot. Aki csak teheti nyaralni indul, a hőség ellen sokan választják a frissítő vízparti pihenést, ahol különösen sósvíz esetén kihagyhatatlan foglalatosság a kagylógyűjtés.

ezüstözött tengeri csigák

Sétál az ember a homokban, lábát néha megcsiklandozza egy-egy incselkedő hullám, lenéz, és sok kis hívogató szivárványos, gyöngyház színű kagyló és csiga héja kelleti magát a parti fövenyen.

Az összegyűjtött héjak később szép emlékek tálkákban, különböző edényekben a polcon, egyedi dekorációként vagy ékszerré alakítva nyakba, karon, fülben, bokán hordva.

Nem minden otthonban mutat azonban jól a natúr természet, ezért kínálok most egy otthon is könnyen megvalósítható, elegáns és kifinomult megoldást.

Bár ezeken a képeken ezüstözött darabok láthatóak melyek nem esnek az olcsó árkategóriába, festékkel magunk is készíthetünk hasonlót.

ezüstözött tengeri kagylók és tengeri csillagok

A gondosan tiszított, száraz darabokat fújjuk be 2 rétegben magas fényű ezüst spray festékkel. Ügyeljünk, hogy mindkét réteg vékony maradjon, így jobban megmaradnak a látványos kis recék, barázdák. A rétegek között hagyjuk teljesen megszáradni a korábban már felvitt festéket.

Ha a festés során a festendő darab egy-egy részét leragasztva visszük fel a festéket, a védőborítás alatti festékmentes részen megmarad a kagyló/csiga eredeti színe, mely az ezüsttel (vagy más színnel) mutatós kombinációt alkothat.

Természetesen bármilyen forma jól mutathat, pl. egy korall vagy tengeri csillag arany színben csodás levélnehezék lenne. Válogassunk bátran a tenger partra dobott kincseiből!

Én az idén sajnos nem utazom kagylót gyűjteni, de te kipróbálod? Kipróbálnád?

Képek forrása: Ruzetti & Gow

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is a Dekorella Instagram közösségéhez vagy Facebook csoportjához ahol friss hírekkel, extra tartalmakkal, kulisszatitkokkal várunk. Tematikus csoportokba rendezett inspirációs képekért pedig a Dekorella Pinterest oldalát keresd fel.

Comments

  1. Dávid says

    Szia! Pontosan melyik festéket használtad a sok közül? Mivel meglepően fényes, és én pont ilyenre vadászok! 🙂

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


× 3 = három