Raklapokból kerti napozóágy DIY

Sokan vagyunk akiknek építkezés után számtalan maradék anyag, göngyöleg pl. raklap csúfítja el az udvarát. Ezek egy része okosan felhasználásra kerülhet, míg másik részét el kell szállíttatnunk. Törekedj te is minél inkább az újrahasznosításra, készíts pl.megmaradt raklapokból napozóágyat! (A rusztikus raklapok felhasználása a lakberendezésben most egyébkét is nagy divat!)

Raklapból napozóágy

Válasszunk ki 3 db minél simább felületű raklapot, melyet a durvától kezdve egyre nagyobb finomságú dörzspapírral alaposan csiszoljunk meg. Különösen az ülő részre ügyeljünk, nehogy szálka szúrás keserítse meg a relax pillanatokat. Alapos portalanítás után érdemes alapozóval átkenni a részeket, majd száradást követően erre vigyünk fel két réteg festéket.

raklap napozóágy diy

Két raklapot a képen látható csukló pánttal több helyen is erősítsünk össze, ez lesz a napozóágy középső része, és felhajtható háttámlája.

raklap napozóágy készítése

A napozóágy alsó részét (amin a lábunk lesz majd) érdemes mobilan csak 2 kampóval hozzákapcsolni, így helyváltoztatás esetén nem kell mind a 3 súlyos részt egyszerre vonszolni.

raklapokból napozóágy

A napozóágy háttámla része állítható lesz, ha a középső részhez mindkét oldalon egy-egy kis láncot rögzítünk, és ezt a támla tetején lévő kampóba akasztjuk. A lánc állításától, a hossztól  függ, milyen lesz a háttámla dőlésszöge.

raklap kerti napozóágy

Ha mindez kész, textilekkel, párnákkal komfortosítsuk. Jó barkácsolást!

raklap kerti napozó ágy

Képek forrása: Bolig

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is a Dekorella Instagram közösségéhez vagy Facebook csoportjához ahol friss hírekkel, extra tartalmakkal, kulisszatitkokkal várunk. Tematikus csoportokba rendezett inspirációs képekért pedig a Dekorella Pinterest oldalát keresd fel.

Comments

  1. cottage says

    Jó nagyon!
    Tavaly nyár óta próbálok hasonlót összehozni. A parkettával ígért 2 raklapot persze nem szállították le (a számlával együtt lemaradt a platóról:) ), és azóta ha valahol próbálok kunyerálni, lepattintanak, hogy az EUR raklapok betétdíjasak, így nem tudják odaadni:((
    Úgy-hogy most, most a képeket nézve, még jobban elepedek.:)

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


egy + = 3